Novosadski dani piva

15:32 08. 06. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Novosadski dani piva, biće održani na Novosadskom sajmu 3. i 4. novembra. saopštili su danas organizatori.

Manifestacija će okupiti više desetina izlagača kraft i komercijalnih piva, a dva dana festivala pratiće bogat muzički i prateći program.

Organizator je kompanija Ninamedia u saradnji sa Novosadskim sajmom, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Jedinstvena manifestacija donosi raznolikost pivskih stilova, od autentičnih craft piva stvaranih s ljubavlju i inovacijom malih nezavisnih pivara, do renomiranih industrijskih brendova koji su sinonim za tradiciju i kvalitet.

Bina Novosadskih dana piva će biti domaćin nekim od najpoznatijih bendova regiona, sa Miletom Kekinom, Crvenom Jabukom, Juricom Pađenom & Aerodromom i YU Grupom, koji će energičnim nastupima stvoriti nezaboravnu atmosferu.

“Imamo repertoar preko dva sata, tako da možemo dosta dugo zabavljati ljude. Svirati u Novom Sadu svaki put je bilo odlično. Ko god dođe na Novosadske dane piva, moći će da čuje i pesme sa novog albuma, a i pesme Hladnog piva”, najavio je Kekin.

Kako je rekao izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma Boris Nadlukač, ove godine načinjen je drugi korak ka tome da ova manifestacija postane tradicionalna.

“Interesantno je da je Mile Kekin prošle godine imao poslednji koncert u Srbiji u prošlom sastavu, sa Hladnim pivom na Novosadskom sajmu, a prvi nastup u novom sastavu imaće upravo na Novosadskom sajmu 9. septembra, kao najavu onoga što sledi, a to su Novosadski dani piva”, rekao je Nadlukač.

Osim muzičkog programa, posetioce očekuju i segmenti takmičarskog i edukativnog karaktera.

“Sa nama će biti Agencija za bezbednost saobraćaja i njihove edukativne aktivnosti ove godine ćemo podići na još veći nivo. Imamo mnogo ideja i za takmičarski program, gde će ove godine, sem takmičenja u ispijanju piva, postojati takmičenja i u poznavanju piva i muzičkih izvođača”, najavio je iz Nikola Bulatović kompanije “Ninamedia”.

Značaj ove manifestacije ogleda se i u njenom turističkom potencijalu.

“Zadovoljni smo brojem posetilaca na prošlogodišnjem Novosadskim danima piva, a ove godine ih očekujemo i u većem broju. Očekujemo velik broj turista i iz Srbije i iz zemalja regiona”, poručio je zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot.

Ulaznice za Novosadske dane piva su dostupne po promotivnim cenama od 800 dinara za jednodnevne i 1200 dinara za dvodevne karte preko Gigstix prodajne mreže do 1. jula. (kraj) dep/dj

Share: