Atrakcija zvana Alesso

19:44 23. 06. 2023. FoNet | Desk

NOVI SAD - Na Glavnoj bini EXIT festivala, Gorki List, u subotu, 8. jula će nastuupiti švedska rejv DJ atrakcija i tvorac mnogih pop hitova današnjice, Alesso koji obećava oboranje rekorda posećenosti na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Alesso je producent i DJ, uspešan kao solo izvođač, ali i kao čovek iza hitova nekih od najvećih svetskih zvezda sa samih vrhova top lista.

Svoj uspeh duguje talentu i vrednom radu, ali će uvek rado pomenuti Sebastiana Ingrossoa koji mu je prvi dao veliku šansu. 

Nastupa od Evrope do Amerike i skače sa lajnapa Coachelle i Tomorrowlanda na Ultru u Majamiju, a nova saradnja sa OneRepublic na pesmi „If I Lose Myself“ mu donosi Grammy nominaciju. Ovaj uspeh donosi mu i ugovor sa kućom Def Jam čiji je vlasnik Jay Z, za koju je bio tek drugi potpisani DJ. 

Godina 2015. je prekretnica u mnogo čemu, zabeležena i njegovim do tada najvišim plasmanom na svetskom ranku didžejeva u selekciji kutlnog DJ Mag-a. Tada je objavljen i globalni hit „Under Control“, na kojem je radio sa Calvinom Harrisom i bendom Hurts. Ubrzo stiže album „Forever“, a noseća pesma u tom periodu bila je „Heroes“ sa Tove Lo. Logičan sled događaja bilo je osvajanje Azije – najpre pesmom „I Wanna Know“ sa Jolin Tsai, a onda i „Years“ sa Chenom iz K-pop benda Exo. Za Brazil je to bila saradnja sa Anittom, za Kolumbiju J Balvin, a prostor je našao i u gejmingu.

Njegova produkcija uvek je orijentisana ka rejvu, ali melodična i prepuna vokala koji ujedno prizemljuju i pozivaju na ekstazu. Njegov šou  precizno je kreiran da se poigra sa svačijim emocijama, i nakon što publiku umori od skakanja, moguće je da će zaustaviti muziku radi predaha a onda uzeti mikrofon, zatražiti svetla mobilnih telefona i ponuditi „REMEDY“. (kraj) dep/mk

Share: