Fuzija Bena Böhmera

11:35 24. 06. 2023. FoNet | Desk

NOVI SAD - Na mts Dance Arenu EXIT festivala 9. jula odnosno poslednjeg dana festivala, na binu će izaći umetnik Ben Böhmer i pružiti nesvakidašnji performans kojii je fuzija klasične i elektronske muzike.

Na termin ,,ozbiljna muzika” mahom referišemo kad mislimo na školovane muzičare klasične muzike. Ipak, vremenom, pojavljivali su se ljudi zbog kojih ceo taj koncept mora da se redefiniše. Jedan od njih je Ben Böhmer, čovek koji je doneo trag i znanje školovanog muzičara u tehno, house i generalno elektronsku muziku, a ono po čemu je rešio da se razlikuje od ostalih je potpuno emotivno ogoljavanje. 

Rođen je u Nemačkoj, školovan za klavir i trubu, ali on je i DJ.

Ben Böhmer od 2015. ulazi u igru prelazeći sa veće na još veću binu i snimajući albume koje kritičari hvale. Prvi album „Breathing“ je otvorio trakom „In Memoriam“ koju je posvetio ocu koji je oduzeo sebi život. 

Sledeći album „Begin Again“ je pratila filmska priča. On i njegova verenica, zbog pandemije korona virusa, kao i obustavljanja svakog mogućeg putovanja, bili su osam meseci razdvojeni. Zatvorio se u studio i upravo je svu tu energiju, nedostajanje, ljubav i tugu usredsredio na album koji ga je 2021. godine apsolutno vinuo u zvezde i od njega napravio „It boy“-a elektronske scene. 

Njegov zvuk karakteriše toplina, dubina basova, klavir iz kog se čuju vekovi sviranja ovog instrumenta, eksplozivne perkusuije i sintovi koji nude zagrljaj dok se prelamaju trake iz njegovih plejera. 

Ben Böhmer zvuči kao ceo orkestar na bini. Ovakav audio vizuelni spektakl je izvodio na najvećim pozornicama sveta: O2 Academy Brixton, UFO Velodrom Berlin, njujorški Brooklyn Mirage, Metro Theatre iz Sidneja, a lista se nastavlja. (kraj) dep/mk

Share: