Uz globalni dogovor

15:20 28. 06. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija SBB pridružila se inicijativi Globalni dogovor Ujedinjenih nacija u Srbiji koja okuplja predstavnike kompanija, akademskih institucija, civilnog društva čije delovanje je posvećeno poštovanju 10 univerzalnih principa iz oblasti ljudskih, radnih prava, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije, saopšteno je danas.

Pridruživanje takvoj inicijativi i formalno pokazuje spremnost da se potpuno posvetimo svim principima odgovornog poslovanja, uključujući i ESG strategiju kompanije. Radujem se što ćemo u saradnji sa drugim članicama u zemlji nastaviti da unapređujemo naše procese i prakse u skladu sa principima održivog razvoja, rekao je izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković.

Globalni dogovor Ujedinjenih nacija je pokrenut 2000. godine i najveća je svetska inicijativa za
korporativnu održivost koja uključuje više od 15.000 kompanija i 3.000 neposlovnih potpisnika u više od 160 zemalja i skoro 70 lokalnih mreža.

Kompanija SBB posluje u okviru Junajted Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske kompanije u Jugoistočnoj Evropi, koja je u maju ove godine takođe postala deo ove inicijative. (kraj) vip/ivt/dj

Share: