"Vile se ovdje igraju"

15:37 15. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedan od najtalentovanijih autora u Hrvatskoj, Matija Cvek predstavio je album „Vile se ovdje igraju“.

Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pesama nastalih dobrim delom u jednom pokušaju i kao plod džemovanja benda i autora.
 
Autorske pesme albuma povešće vas na jedno čarobno putovanje koje je skromni Matija najavio emotivnom baladom "Kraj Save", kojom je opevao Zagreb.
 
„Ovo će biti pesma za daleke ljude, lutalice i putnike.. neka je prisvoji kome je potrebna i pevajmo je svima koji nas raširenih ruku čekaju.“
 
Nepresušna energija i strast koje Cvek nosi u sebi oseti se u svakom tonu pesama. Muzički „Vile na krilima nose prašinu fanka, bluza i džeza i jasno pokazuju zrelost mladog muzičara kojem se već odavno poklonila i publika i struka.

Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sarađivali u stvaranju ove neverojatne muzičke priče.
 
„Hvala svima koji su ostavili delić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala na bezrezervnom entuzijazmi, ponovljenoj  ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušaoce odvesti na putovanje "Vile se ovdje igraju". Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvek imate“, rekao je Cvek. (kraj) dep/dj

Share: