Sergej i prijatelji

15:14 18. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Na velikoj sceni Narodnog pozorišta, u organizaciji Fondacije Sergej Poluni, održano je tradicioanlno Humanitarno gala veče „Polunin i prijatelji“ sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije.

Događaj je postao tradicionalan i prethodne 3 godine su prikupljena kompletna sredstva za školovanje svih stipendista Fondacije, a zahvaljujući donatorima i prodatim kartama za ovo veče, tako je i ove godine.

Troje stipendista je završilo školovanje sa najboljim mogućim uspehom i zahvaljujući njihovom talentu koji je prepoznao Sergei Polunin, potpomgnut podrškom Fondacije, dobili su angažmane na najprestižnijim svetskim baletskim scenama. 

Produkciju finansijski su pomogli sponzori i organizatori, kako bi sav prihod od prodaje karata i donatora bio iskorišćen za nastavak školovanja stipendista Fondacije Sergej Polunin.

Ovacije nakon 3 spektakularna nastupa Sergej Polunina su po ko zna koji put potvrdile zašto ga smatraju najvećim baletskim umetnikom današnjice i jednim od najvećih u istoriji baleta.

Stipendisti fondacije nisu bili u prilici da nastupaju ni dođu u Beograd zbog obaveza u školama i njihovih angažmana, pa se nekoliko njih obratilo publici preko video linka: Nikita Gaćinović, Đorđe Kalenić, Olja Arsić i Kalum Moris.

Veliki broj vrhunskih baletskih umetnika se kao i svake godine odazvao pozivu da učestvuje u ovom baletskom spektaklu kako bi dali doprinos humanitarnom aspektu ove Gala večeri i svi njihovi nastupi su bili ispraćeni burnim aplauzom.

Ove godine, publika je uživala u nastupima umetnika iz Beogradskog Narodnog pozorišta, SNP-a i Nacionalne opere Severne Makedonije: Ljiljana Velimirov, Ada Raspor, Milena Ogrizović, Hristina Nakjevska , Balasz Locei, Petar Dočevski, Tijana Šebez .

Osim baletskih umetnika, u programu je učestvovala i vokalna solistkinja Marija Stojanović. (kraj) dep/dj

Share: