Dve decenije Inteza lizinga

13:02 20. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija Inteza lizing (Intesa leasing) Beograd, koja posluje u sastavu Banke Inteza, obeležila je 20 godina poslovanja tokom kojih je realizovala finansiranja u iznosu koji premašuje milijardu evra i zauzela vodeću poziciju na tržištu Srbije.

Obezbeđujući građanima i privredi finansiranje ne samo tradicionalnih predmeta lizinga, poput komercijalnih i putničkih vozila, koji čine i najveći deo portfolija, poljoprivredne, građevinske, proizvodne i druge opreme, već i nepokretnosti, koje jedina finansira na tržištu, kompanija je stekla poverenje više od 8.800 klijenata, fizičkih i pravnih lica, sa kojima je zaključila preko 25.000 ugovora o finansiranju.

Izuzetno sam ponosan na put koji je kompanija Inteza lizing prošla tokom protekle dve decenije i činjenicu da ovaj jubilej dočekujemo sa rekordnim rezultatima poslovanja i pozicijom apsolutnog tržišnog lidera, izjavio je predsednik Izvrnog odbora kompanije Nebojša Janićijević.

U periodu pred nama, najavio je on, nastavićemo da se fokusiramo na digitalizaciju poslovanja u cilju daljeg poboljšanja usluge, širenje mreže partnera, kao i finansiranje obnovljivih izvora energije i hibridnih vozila, uz pružanje podrške malim i srednjim preduzećima kroz povoljne uslove finansiranja iz kredita supranacionalnih institucija i programa državnih subvencija.

Kompanija Inteza lizing je završila prvu polovinu 2023. godine sa najboljim poslovnim rezultatima od svog osnivanja i pozicijom vodeće lizing kuće na tržištu Srbije po ključnim pokazateljima poslovanja - ukupnoj aktivi sa tržišnim udelom od 19,4 odsto, veličini portfolia sa 18,2 odsto i vrednosti nove produkcije sa 18,2 odsto lizing tržišta.

U saopštenju se navodi da kompanija prednjači na tržištu i u pogledu profitabilnosti i kvaliteta aktive. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: