Sakupljeno 2 tone otpada

17:52 22. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Uz zalazak sunca, organski kakao iz Gvatemale i nastup vodećeg svesnog muzičara Mosea završen je festival Ada Divine Awakening koji se održava na Adi Bojani, a koji je okupio preko 500 ljudi iz 40 zemalja. Posetioci su tokom pet dana učili kako da bolje upoznaju sebe, poboljšaju svoja partnerstva, postanu još bolji i svesniji roditelji, unaprede svoje karijere i preuzmu kontrolu nad svojim emocijama.

Festival je i ove godine zvanično završen akcijom čišćenja plaže. Posetioci, organizatori i volonteri ponovo su pokupili otpad sa gotovo kilometra divlje plaže u saradnji sa Gradom Ulcinjem, Ulcinjskom rivijerom, DOO „Komunalne djelatnosti” – Ulcinj, i inicijativom Remedies 20t Challenge. Ove godine prikupljeno je skoro dve tone otpada  i tako nadmašili prošlu godinu kada je skupljena tona i po, ali i sprečili da sav taj otpad završi u moru. 

Ovogodišnje izdanje Festivala posebnu pažnju posvetilo je ekologiji kroz saradnju koja je ostvarena projektom „Svaka limenka se računa”, i mladim umetnicima koji su iskorišćene limenke za piće pretvorili u slikarsko platno dajući im novi život. Posetioci su kroz umetnički izraz dobili podsetnik o značaju reciklaže u procesu očuvanja planete Zemlje.  

Ove godine tema festivala bila je „Live Your Purpose”,a stručnjaci iz najrazličitijih delova Zemlje su kroz intenzivne radionice sproveli posetioce kroz sopstvene traume, izazove, nedostatke, ali im i pokazali alate uz pomoć kojih će svoj život živeti slobodnije, srećnije, ljubavnije i kvalitetnije. (kraj) dep/mk

Share: