Otvoren kongresni deo

15:07 14. 11. 2023. FoNet | Veera Barišić

BEOGRAD - Otvaranjem 14. Evropskog kongresa o ishrani, sa više od 1.500 učesnika, danas je zvanično počeo da radi kongresno-poslovni deo Centra Sava, u čiju je obnovu je Delta holding ukupno investirao 118 miliona evra.

Kako je saopšteno, početak rada kongresno-poslovnog dela danas su ozvaničili generalna direktorka Centra Sava Kristina Milinčić i direktor Kongresnog biroa Srbije Dušan Borovčanin.

"Otvaranje Sava Centra predstavlja početak nove ere za Srbiju kao destinaciju. Celo naše društvo može da očekuje značajne koristi zbog činjenice da jedan od simbola grada ponovo radi. Ta dobit je ekonomska, ali i dobit od razmene znanja, od dolaska vodećih svetskih eksperata, koji će otvoriti nove prostore našim profesionalcima u gotovo svim oblastima rada", izjavio je Borovčanin.

Kristina Milinčć je rekla da je najvažniji rezultat otvaranja kongresnog i poslovnog dela Centra Sava povratak Beograda i Srbije na mapu kongresnih destinacija sveta, istakavši da zahvaljujući rekonstrukciji Beograd sada može da bude domaćin skupova sa više od 5.000 učesnika.

Pored kongresnog dela otvoren je i poslovni i šoping deo koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara. Na taj način Centar Sava, koji je svojom arhitekturom spojen sa hotelom Kraun plaza, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će posetiocima imati sve pod jednim krovom.

Rekonstrukcija Centra Sava odvija se u dve faze, što prati dinamiku kojom je građen 1977. i 1978. godine. Nakon otvaranja kongresno-poslovnog dela nastavlja se obnova Plave dvorane, poznate po brojnim koncertima, a ona će primiti prve goste na leto 2024. godine, navedeno je u saopštenju. (kraj) vbr/mk

Share: