Na mladima svet ostaje

18:05 05. 12. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - Na današnjoj 34. sednici Sabora porodice Karić doneta je i odluka o prestanku obavljanja svih poslovnih aktivnosti osnivača prve privatne kompanije Braća Karić u Peći.

Braća Sreten, Dragomir, Zoran, Bogoljub i sestra Olivera započeli su porodičnu privrednu delatnost u garaži u Peći. Tokom pola veka aktivnog rada i razvoja u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji, sistem Braća Karić sticao je nova poslovna iskustva i proširivao svoju delatnost na svim kontinentima.

Poslovne aktivnosti koje su započete, posebno u građevinarskoj delatnosti, nastaviće širom sveta da obavljaju profesionalni menadžeri, koji već niz godina uspešno rade u kompanijama, koristeći najsavremenije poslovne tehnologije, kao što su pametni gradovi, veštačka inteligencija i dr.

Veliku zahvalnost izražavamo svima koji danas rade i koji su radili u BK Kompaniji i time dali ogroman doprinos u razvoju kompanije, koja je u značajnoj meri doprinela ekonomskom razvoju Srbije i Jugoslavije, navodi se u saopštenju.

Osnivači poslovnog sistema Braća Karić, nastaviće da se i dalje intenzivno bave humanitarnim i mirotvornim aktivnostima. (kraj) dep/mk

Share: