Tesla - subotom u podne

11:15 18. 02. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Alfa BK Univerzitet nastavlja misiju širenja znanja serijom tribina "Tesla - subotom u podne" posvećenih ključnim pitanjima filozofije, nauke i umetnosti, uz inspiraciju podstaknutu likom i delom velikog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Inženjer Goran Marjanović je na seminaru istraživao teme elektromagnetnih polja, etra i akashe, naglašavajući sintezu naučnih i duhovnih saznanja kroz Model Kvantizovanih Gustina Energije.

Marjanović je istakao duboke veze između drevnih vedskih učenja i Teslinih ideja, pružajući učesnicima dublje razumevanje materijalnog i duhovnog aspekta realnosti.

Alfa BK Univerzitet bio je domaćin više od stotinu poštovalaca prof. dr Velimira Abramovića, naučnika, mislioca i osnivača ovog seminara, koji je govorio na temu “Svet, konstantna sadašnjost, beskonačnost”.

Abramović je kroz temu “Šta je Vreme?” istraživao filozofsku, matematičku i fizikalnu osnovu koja se bavi definisanjem Beskonačnosti i njenih osobina.

Ova interdisciplinarna analiza pokazuje da Vreme nije samo apstraktni pojam, već suštinski deo sveta, jedinstvena fizička beskonačnost koja generiše sve konačne pojave.

On je takođe istakao da uključivanjem hipoteze aktivnog vremena u fiziku, ona postaje ne samo nauka već i duhovna nauka, koja otvara nova vrata za razumevanje sveta oko nas.

Ovaj seminar nije samo prilika za proširenje znanja već i za dublje razumevanje univerzalnih principa koji oblikuju naš svet.

Alfa BK Univerzitet nastavlja da bude predvodnik u promovisanju otvorenih diskusija i interdisciplinarnog pristupa u proučavanju složenih tema.

Sledeće predavanje biće održano 24. februara 2024. godine u zgradi Alfa BK Univerziteta, u Bulevaru Maršala Tolbuhina 8. (kraj) dep/dj

 

Share: