Razvoj veštačke inteligencije

15:41 02. 04. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Centar za digitalnu transformaciju (CDT) u saradnji sa Ministarstvom privrede Srbije uputio je javni poziv kompanijama da konkurišu za "Program podrške digitalnoj transformaciji iz oblasti veštačke inteligencije (AI) za mikro, mala i srednja preduzeća 2023.“, saopšteno je danas.

Program podrazumeva i asistenciju sertifikovanih konsultanata za AI unaprede poslovanje, uvođenjem savremenih, digitalnih alata, navodi se u saopštenju posle konferencije u Privrednoj komori Srbije o upotrebi AI tehnologija u budućnosti.

„Pravo učešća imaju sve kompanije koje zapošljavaju između 5 i 249 ljudi, a ispunjavaju i ostale uslove detaljno objašnjene sa sajtu CDT. Učesnici u konsultantskom programu dobijaju bespovratnu subvenciju Centra za digitalnu transformaciju u iznosu do 12.000 evra kojom se, zapravo, izjednačava iznos koji je sama kompanija spremna da investira u digitalnu transformaciju“, rekao je Filip Mrdak iz Centra za digitalnu transformaciju.

Edukativnu radionicu o upotrebi AI tehnologija i budućnosti poslovanja u Privrednoj komori Srbije organizovali su Centar za digitalnu transformaciju i Centar za programe podrške privredi u saradnji sa kompanijom Daktela.
 
Predstavnici MSP sektora upoznali su se sa digitalnim servisima, programima i najnovijim Daktela tehnološkim rešenjima koja unapređuju poslovanje. (kraj) vip/dj
Share: