Marinel Bejan za World Chocolate Masters

19:16 05. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - U Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope na svetskom takmičenju World Chocolate Masters.

Četiri takmičara iz različitih delova našeg regiona su se borili za prestižnu titulu predstavnika Jugoistočne Evrope. Vlad Niculescu iz Rumunije, Marinel Bejan takođe iz Rumunije, Pavel Tanev iz Bugarske, Sofoklis Andreou iz Grčke bili su deo ove slatke avanture.

Kako je predsednica žirija Anna Gerasi, koja je i sama pobednica World Chocolate Masters-a za Italiju, finalista na prošlom takmičenju 2022, istakla, pobednik je izabran na osnovu samo nešto više od jednog boda prednosti. Marinel Bejan je proglašen za pobednika nacionalnih selekcija, dok su drugo i treće mesto osvojili poslastičari Pavel Tanev i Sofoklis Andreou.

Kao pobednik Regionalnog takmičenja, Marinel će biti predstavnik za region Jugoistočne Evrope na svetskom finalu World Chocolate Masters, gde će se nadmetati sa predstavnicima 17 drugih zemalja koje će poslati svoje najtalentovanije majstore čokolade kako bi se takmičili u trodnevnom finalu koje će ih izazvati da pomere granice kulinarske kreativnosti, eksperimentišući sa najboljim čokoladama.

Marinel je poslastičar sa više od dve decenije iskustva u porodičnoj poslastičarnici. On je osvojio nagradu"Poslastica godine" na nacionalnom Gastropan takmičenju 2021. godine i nagradu za najboljeg muškog poslastičara u Rumuniji 2024. godine.

Ove godine, Nacionalna selekcija World Chocolate Masters bila je podržana od strane Chocolate Academy™ i od strane globalnih brendova čokolade Cacao Barry, Callebaut i Mona Lisa. (kraj) dep/mk

 

Share: