Vredan izvoz u Rusiju

15:15 12. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Kompanija Neoplanta proširila je poslovanje na tržištu Rusije, uspostavljanjem saradnje sa najvećom ruskom aviokompanijom S7, a prva porudžbina koja je realizovana, obuhvatila je 425.000 komada Patelina pileće paštete i 425.000 komada Patelina ćureće paštete, čime je ruskom avioprevozniku dostavljeno ukupno 25,5 tona pašteta, vrednosti preko 200.000 evra.

„Izvoz u Rusiju putem saradnje sa aviokompanijom S7 je od strateškog značaja za kompaniju Neoplanta i u skladu sa planovima da proširimo tržište Pateline. Imali smo specifičan izazov - stvaranje paštete vrhunskog kvaliteta, pakovane u praktičnu ambalažu od 30g, sa dva jedinstvena ukusa. Naš tim je s oduševljenjem prihvatio ovu misiju, a rezultat je specijalna serija Patelina živinskih pašteta, u gramaži koju do sada nismo imali na tržištu, pravljenih od filea i bataka. Ova saradnja je izuzetan uspeh za Neoplantu, ali i potvrda naše posvećenosti kvalitetu koji je prepoznat od strane kompanije S7 i koji nas je izdvojio od konkurenata koji su prisutni na tamošnjem tržištu. Nakon nepunih godinu dana od lansiranja unapređenih receptura i novih ukusa Pateline, uzbuđeni smo što svoje proizvode nudimo putnicima najveće ruske avio flote, pružajući im jedinstveno gastronomsko iskustvo tokom njihovih putovanja“, kaže direktor Neoplante, Aco Tomašević.

Novosadska kompanija očekuje nastavak saradnje sa S7 i dalji izvoz na tržište Rusije, kao i proširenje izvoza ka drugim tržištima, gde je region najznačajniji, ali i osvajanje novih, uz prilagođavanje lokalnim potrebama. Jedno od atraktivnijih je svakako tržište Afrike i zemlja Angola, što će biti sledeći značajan korak Pateline i Neoplante kao kompanije.

Kompanija S7 je najveći ruski avioprevoznik i jedan od tri najveća u Istočnoj Evropi. Godišnje prevezu oko 10.000.000 putnika, sa flotom od 101 aviona. (kraj) dep/dj

Share: