Dodela doktorskih diploma

15:13 22. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Alfa BK Univerzitet je održao ceremoniju dodele diploma na nivou doktorskih akademskih studija doktorima nauka koji su svoje obrazovanje stekli upravo na ovoj visokoobrazovnoj instituciji.

Ova manifestacija, održana u čast generacija koje su zvanje stekle između 2018. i 2024. godine, bila je prilika za sve prisutne da obeleže i proslave napore, posvećenost i stručnost onih koji su se upustili u akademsko istraživanje i proširili naučne vidike svojim novim otkrićima.

Događaj je počeo uz intoniranje svečane himne Republike Srbije, a zatim je akademsko srce Univerziteta zazvonilo odjekom himne "Gaudeamus Igitur", simbolizujući radost i nadu koja proizlazi iz univerzitetskog iskustva, dok su mladi umovi koračali ka novim horizontima znanja.

Posle intoniranja himni, rečima punim inspiracije i dubokog poštovanja prema ulozi obrazovanja u društvu, rektor prof. dr Jovan Veselinović obratio se prisutnima.

Doktorske disertacije odbranjene na Alfa BK Univerzitetu predstavljaju izuzetno važan doprinos ne samo lokalnoj, već i globalnoj naučnoj zajednici, s obzirom na to da obrađuju aktuelne i inovativne teme iz različitih oblasti nauke.

Prisutni doktori nauka, koji su svoja akademska zvanja stekli u ovom uglednom akademskom okruženju, nalaze se na visokim pozicijama u uticajnim institucijama, kako u regionu, tako i šire, obavljajući uloge profesora na univerzitetima, lidera istraživačkih centara i rukovodioca u privatnom i javnom sektoru, što svedoči o kvalitetu Alfa BK Univerziteta.

Kroz akademsko pisanje, istraživač artikuliše svoje spoznaje, koristeći reči kao sredstvo izražavanja svog intelektualnog stvaralaštva.

Uz mentorstvo i savete stručne komisije, nastaje naučno delo koje predstavlja validaciju ili proširenje postojećeg korpusa znanja, a ponekad i formulisanje novih teorijskih paradigmi.

Alfa BK Univerzitet se ugleda na vodeće obrazovne institucije i konstantno teži istraživačkim temama koje su izazovne, smele i inovativne, omogućavajući tako kontinuiranu relevantnost i izvrsnost u akademskom prostoru.

Ova svečanost dodele diploma nije samo akademski događaj; to je bio trenutak odavanja počasti svim generacijama studenata koji su kroz godine istraživanja, rada i posvećenosti doprineli ne samo svojoj ličnoj afirmaciji, već i obogatili akademsku zajednicu sa svojim znanjem i saznanjima.

Alfa BK Univerzitet ponosno nastavlja misiju intelektualne izvrsnosti i inovacija, a svečana dodela diploma doktorskih studija bila je samo još jedan podsetnik na neprocenjivu vrednost obrazovanja u oblikovanju bolje i prosperitetnije budućnosti za društvo u celini. (kraj) dep/dj

Share: