Uskoro četvrta sezona

12:20 29. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Mistična drama sa elementima trilera i mitskih elemenata, „Dug moru“, u zajedničkoj produkciji Telekoma Srbija i Monte Royal Pictures, ulazi u četvrtu sezonu, a.novih 12 epizoda je spremno da prikaže nove detalje serije koja intrigira gledaoce godinama unazad, emitovaće se subotom i nedeljom od 21 sat, počevši od 4. maja, ekskluzivno na Superstar kanalu.

U sezoni pred nama, nestanak glavne junakinje, Olge, uvodi nas u lavirint zagonetnih događaja koji ostavljaju dubok utisak na sve.

Brzo shvatamo da potraga za njom nije samo fizičko traganje, već i duhovno putovanje kroz vreme, prostor i različite svetove.

Na mističnom poluostrvu Luštica, Olga se suočava s tajnama koje mora otkriti pre nego što se njene mračne vizije ostvare. Dok Olga istražuje Svet mrtvih i otkriva nepoznatu stranu svoje ličnosti, njena majka Svetlana otkriva svoje korene.

U isto vreme Periša, tragajući za blagom Kraljevine Jugoslavije, doživljava iskustvo „onostranog". Sudbine naših junaka se isprepliću, otkrivajući ne samo prošlost, već i duboke traume i gubitke koje su nosili. Svi naši junaci pomažu Olgi u zadatku da okonča prokletstvo, ali istovremeno traže nešto što je možda najteže pronaći: sebe.

Mladi hrvatski glumac Filip Mayer u ovoj sezoni tumači lik mladog Periše, kojeg ( u sadašnjosti) igra naš poznati glumac Dragan Mićanović.

„Pratio sam seriju i pre nego što sam dobio poziv za kasting. Na samom početku nisam znao koju tačno ulogu traže, ali sam bio uzbuđen što su me uopšte kontaktirali ljudi čiju seriju volim gledati. Kasnije sam posebno bio sretan kada sam saznao u čije cipele uskačem! Znao sam da je to velika odgovornost i čast za mladog glumca“, izjavio je Mayer.

Pored Mayera i Mićanovića kroz putovanje o tajnama koje kriju morske dubine vodiće nas sjajna postavka glumaca – Ana Lečić, Vule Marković, Bojana Maljević, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković, Stefan Kapičić, Sebastian Cavazza, Vesna Trivalić, Srđan Grahovac i mnogi drugi. Reditelji projekta su Milan Todorović i Milan Konjević, koji je zaslužan za scenario, zajedno sa Marijanom Čulić Vićentić i Bojanom Maljević.

Govoreći o tome šta nas očekuje u nastavku ove kultne serije, reditelj Milan Todorović ističe da je serija „Dug moru“ jedna je od najzanimljivijih serija koje su se ikada pojavila na domaćem televizijskom prostoru.

„Bio je veliki izazov sama činjenica da se uključujemo u rad na četvrtoj sezoni ovako kompleksne serije.

Četvrta sezona odlazi korak dalje u svakom smislu i nudi nešto što možda nije nikad ni viđeno u domaćoj televizijskoj ponudi.

Mističnost koja je postepeno gradirana tokom cele serije u ovoj sezoni postaje u potpunosti dominantna i rukovodi postupcima svih likova i utiče na sve događaje“, izjavio je Todorović.

Nema sumnje da nas tokom predstojećih praznika očekuje i veoma zanimljiv početak raspleta serije „Dug moru“, zato pripremite grickalice i uživajte u četvrtoj sezoni popularne drame. (kraj) dep/dj

Share: