Donirani interaktivni televizori

08:04 30. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Fondacija Braća Karić, koja već dugo pomaže i podržava obrazovne institucije i tehnološke inicijative, obezbedila je dva najmodernija interaktivna televizora, koji će najmlađima u Zaječaru omogućiti da se upoznaju sa osnovama programiranja.

Ovaj inovativni pristup obrazovanju omogućava deci da na interaktivan način uče osnove programiranja kroz igru i zabavu.

Kroz različite obrazovne igre i aplikacije, deca će imati priliku da razvijaju logičko razmišljanje, kreativnost i timski rad. Interaktivni televizori predstavljaju instrumente koji će mališanima omogućiti da stvaraju, eksperimentišu i uče na nove načine, podstičući ih da postanu aktivni učesnici u svom obrazovanju.

Ovaj korak napred u obrazovnom sistemu Zaječara predstavlja značajan doprinos jačanju budućih generacija sa veštinama koje su neophodne u digitalnom dobu.

Ovaj vid tehnološke podrške deci ima potencijal da unapredi pristup obrazovanju, šireći mogućnosti za učenje i razvoj veština cele zajednice.

Fondacija Braća Karić nastavlja da se angažuje u svojoj misiji podrške obrazovanju, omogućavajući deci da naprave prve korake u svetu programiranja i steknu veštine koje će im otvoriti vrata ka uspešnoj budućnosti.

Ova važna inicijativa nije samo investicija u decu Zaječara, već je investicija u budućnost cele Srbije, kako bi mogli da budemo u toku sa četvrtom tehnološkom revolucijom koja menja svet iz časa u čas.

Ova donacija nastala je kao rezultat potpisanog sporazuma između Fondacije Braća Karić i Narodnog pozorišta u Zaječaru. Jedan CLEVERTOUCH interaktivni televizor doniran je Osnovnoj školi ,,Ljubica Radosavljević – Nada'', a drugi je doniran zaječarskom Narodnom pozorištu.

Donacija dodatno će obogatiti ponudu Narodnog pozorišta, koje je svojevrsni biser kulturne scene timočkog kraja. (kraj) dep/dj

Share: