Nauka, kreativnost, budućnost

14:32 10. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Više od 600 osnovaca iz cele Srbije takmičilo se na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije na Alfa BK Univerzitetu.

Organizator takmičenja je Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije, a domaćin takmičenja bio je Alfa BK Univerzitet.

Mladost i budućnost srpske nauke, najkreativniji mladi talenti, buduće generacije lidera - zajedno su se takmičili za titulu najboljeg.

Spektakl nauke i kreativnosti na Alfa BK Univerzitetu vratio je na istaknuto mesto naše mlade generacije koje to najviše i zaslužuju - mladi su budućnost i moramo ih svi zajedno podržati!

Na svečanom otvaranju okupljene učenike i uvažene goste pozdravio je u ime Alfa BK Univerziteta rektor prof. dr Jovan Veselinović, dok je ispred Društva pedagoga tehničke kulture Srbije okupljene pozdravila predsednica Snežana Hercegovac, a tom prilikom dodelila je zahvalnicu Alfa BK Univerzitetu i istaknutim članovima Društva pedagoga.

Među gostima bili su i Sanja Dulać ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Slobodan Popov, počasni član Društva pedagoga tehničke kulture Srbije, Dragana Smiljanić Tanović, predstavnica Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zoran Lapčević, bivši član Nacionalnog prosvetnog Saveta Republike Srbije, i mnogi drugi.

Učenici osnovnih škola sa teritorije Republike Srbije takmičili su se u oblasti tehnike i tehnologije.

Manifestacija je privukla veliki broj posetilaca i učesnika koji su zajedno stvorili inspirativno okruženje posvećeno promociji inovacija i mladih talenata.

U prostorijama Alfa BK Univerziteta stotine učenika iz cele Srbije okupilo se kako bi pokazali svoje tehničke sposobnosti i kreativnost.

Od početka, atmosfera je bila puna uzbuđenja i energije, dok su mladi takmičari predstavljali svoje projekte i ideje i rešavali postavljene zadatke.

Takmičenje nije bilo samo prilika za poređenje stečenog znanja, već i za učenje, razvoj i inspiraciju. Svaki učesnik, bez obzira na rezultat, otišao je sa novim iskustvom i motivacijom da nastavi sopstvena istraživanja i kreacije u svetu tehnologije.

Alfa BK Univerzitet je prvi privatni univerzitet koji je dobio priliku da organizuje ovako prestižno Republičko takmičenje.

Sve vrednosti koje predstavlja Alfa BK Univerzitet, najbolje se ogledaju u organizaciji ovog Republičkog takmičenja, koje je 64. po redu koje organizuje

Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije. Velika pažnja medija i javnosti pokazala je da Srbija brine za svoje mlade talente i da je njihova budućnosti jedan od glavnih prioriteta našeg naroda.

Republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije nastavlja da inspiriše i podstiče mlade generacije da sanjaju velike snove i ostvare ih kroz svoje inovativne projekte. Alfa BK Univerzitet se zahvaljuje svima koji su doprineli uspehu ovog događaja. (kraj) dep/dj

Share: