Ohrabrivanje zaposlenih

15:49 17. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Koalicija "I voda i sloboda" obilazila je dnas Javna preduzeća u Zrenjaninu i ohrabrila zaposlene da više ne pristaju na ucene, saopštila je danas ta koalicija.

Tenutno smo svedoci da  egzistencija mnogih naših sugrađana zavisi od dobre volje političkih moćnika.

Ti ljudi se ucenjuju sa radnim odnosom na određeno vreme koji im može biti prekinut ako ne izvršavaju naloge svojih šefova koji su većinom partijski poslušnici. Tako njihov posao (egzistencija) zavisi od toga da li su išli na mitinge  stranke ili da li su obezbedili dovoljan broj tzv. „sigurnih glasova“ za vladajuću stranku.

Takav podređen položaj nije prihvatlji u zemlji koja se prikazuje kao demokratska i koja se diči slobodarskom tradicijom.

Neprihvatljivo je da se građani primoravaju da glasaju za vladajuću stranku i da onda moraju da dokazuju kako su glasali, a posebno da se novcem svih građana kupuju glasovi koji se posle prikazuju kao demokratski. Građani moraju imati svoje pravo na slobodno izražavanje svojih političkih stavova, bez straha od bilo kakve represije.

Prilikom obilaska javnih preduzeca predstavnici ove koalicije u Zrenjaninu isticu da su dobili  ogromnu podršku od strane zaposlenih kojima je dosta više partijskih pritisaka. (kraj) dep/dj

Share: