Vreme radosti

14:34 21. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Autorke Danica Karić Stojilković, Olivera Olja Petrović i Maja Milosavljević Marković na Dečijem festivalu Vreme radosti u Vranju predstavile su ediciju Porodično blago, koju je objavila Fondacija Braća Karić.

Ovaj događaj, održan u svečanoj i radosnoj atmosferi, okupio je veliki broj mališana koji su sa oduševljenjem učestvovali u aktivnostima.

Edicija Porodično blago objavljena je u okviru projekta Porodica je najsigurnije mesto – ovo je glavni moto Fondacije već pola veka i simbolizuje sve vrednosti za koje se Fondacija zalaže.

Projekat Porodice je najsigurnije mesto ima za cilj očuvanje i negovanje porodičnih odnosa i vrednosti i sprovodi se između ostalog i kroz literaturu namenjenu deci i mladima.

Knjige iz edicije Porodično blago obiluju pričama koje promovišu važnost porodice, ljubavi, podrške i zajedništva.

Tokom predstavljanja, deca su imala priliku da slušaju omiljene priče, da pevaju i igraju zajedno sa autorima, što je stvorilo jedinstvenu i toplu atmosferu.

Dana, Olja i Maja su svojim nastupom oduševili mladu publiku.

Njihova interaktivna izlaganja i zajedničke aktivnosti sa decom doprineli su dodatnom angažovanju i interesovanju za čitanje i porodične vrednosti.

Fondacija Braća Karić uvek podržava i ističe značaj ovakvih manifestacija koje podstiču razvoj pozitivnih vrednosti kod dece i mladih, te doprinose jačanju porodičnih veza.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa knjigama iz edicije Porodično blago, da ih kupe i da razgovaraju sa autorima.

Dečiji festival u Vranju pokazao je da Porodično blago nije samo literatura, već i alat koji okuplja i povezuje porodice kroz zajedničke aktivnosti i učenje.

Svi prisutni su se složili da su ovakvi događaji od velikog značaja za razvoj dece i očuvanje porodičnih vrednosti u našem društvu. (kraj) dep/dj

Share: