Nagrade za ESG lidere

21:54 22. 05. 2024. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Nagrade za ESG lidere, koje se odnose na životnu sredinu, društvo i upravljanje, prvi put u Srbiji dodeljene su večeras kompanijama i organizacijama koje su pokazale posvećenost primeni principa ESG.

Nagrade u okviru konkursa koji je pokrenula kompanija PwC dodeljene su u četiri osnovne kategorije i 13 potkategorija.

U kategoriji Strategija nagrade su dobili Erste banka i MK grupa u podkategoriji Akcije vezane za zaštitu životne sredine .

U potkategoriji Za očuvanje vodnih resursa nagradu je dobila kompanija Koka Kola HBC Srbija i Crna Gora, a u potkategorije Tranzicija ka cirkularnoj ekonomiji doitnici su Atlantik grupa i Stil Impeks.

Za Očuvanje biodiverziteta nagrađena je kompanija Nestle Adriatik S.

U potkategoriji Briga o zaposlenima nagrade su dobile kompanija Delez Srbija i kompanija FUSH.

Nagrada za Odgovorno upravljanje dodeljena je kompaniji Delta holding i DDOR Novi Sad.

U kategoriji Inovacije priznanja su dobili Eko Hajv, Takeda Srbija i Stoberi enerdži.

U kategoriji Obrazovni program nagrade su dobili Centar za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu, Atlantik grupa i WWF (World Wildlife Fund Adria).

U kategoriji Lider u održivom razvoju nagrađena je Mirijam di Tralja, koja svojim angažmanom podstiče zelenu transformaciju u okviru Junajted grupe.

Rukovodeća partnerka kompanije PwC za Srbiju i Crnu Goru Biljana Bogovac istakla je da su organizatori zadovoljni brojem kompanija i organizacija koje su se prijavile i time pokazale svoju predanost implementaciji ESG standarda u svoje poslovanje.

Ona je istakla da ESG standardi igraju ključnu ulogu u savremenom poslovnom svetu i da sve veći broj kompanija prepoznaje važnost njihove primene.

Dodala je da je konkurs bio prilika da se pokaže na koji način su kompanije u Srbiji sposobne da budu lideri u oblasti inovacija i ekološke odgovornosti, čime mogu da doprinesu održivom razvoju društva i da se odgovorno ponašaju. (kraj) is/bdb/bdr

Tagovi:
Share: