Donacija platana

13:42 28. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Kompanija CWP Europe, kroz svoj projekat Vetrozelena, sprovela je akciju ozelenjavanja u naselju Kotež 2 u Pančevu, prilikom koje je zasađeno 100 platana. Ova inicijativa deo je šire strategije kompanije za unapređenje lokalne infrastrukture, očuvanje životne sredine i podršku lokalnoj zajednici.

Akcija ozelenjavanja nastala je kao rezultat saradnje sa Gradskom upravom Pančeva i JKP „Zelenilo“ Pančevo, koji su prepoznali lokalne potrebe i odabrali odgovarajuću vrstu sadnica, kao i lokaciju sadnje. Ova akcija ne samo što doprinosi unapređenju estetskog izgleda grada, već i pozitivno utiče na poboljšanje kvaliteta vazduha i životne sredine.

Jovanka Atanacković, direktorka projekata za tržište Srbije u kompaniji CWP Europe, istakla je da ova akcija simbolizuje posvećenost kompanije očuvanju prirode i unapređenju životnog standarda lokalnog stanovništva. 

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva, dodala je: „ Inicijativa kompanije CWP Europe nas je obradovala i rado smo je prihvatili. Ova kompanija je lider u razvoju projekata obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Evropi. Danas smo bogatiji za 100 novih platana u našem gradu. Izabrana lokacija, na kojoj se postavlja i igralište za decu, ima višestruk značaj.“

Sadnja platana jedna je u nizu akcija koje je kompanija CWP organizovala u Pančevu. Među njima se ističu mala škola ekologije za decu „Eko akademci“ i eko-festival „Re:connect“. Takođe, kompanija je finansirala sedam lokalnih incijativa prijavljenih na konkurs „Ideje koje pokreću promene“, koji je realizovan u saradnji sa Lokalnom fondacijom Pančevo.

CWP se u aprilu prošle godine udružio sa kineskom kompanijom PowerChina Resources kako bi na području grada Pančeva izgradili vetroelektranu Vetrozelena, instalisanog kapaciteta 300 MW, koja će po završetku izgradnje postati najveća vetroelektrana u Srbiji i jedna od najvećih u regionu. Očekivana godišnja proizvodnja cele vetroelektrane iznosi oko 750 GWh, što će zadovoljiti potrebe za snabdevanjem više od 185.000 domaćinstava zelenom električnom energijom. (kraj) dep/mk

Share: