Mlečni paketići za decu iz Svratišta

14:05 31. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana mleka, kompanija Imlek još jednom je pokazala svoju posvećenost najmlađima, donirajući mlečne proizvode velikom broju dece koja koriste usluge svratišta za decu.

Ove godine, kompanija je donirala više od 6.000 paket proizvoda Moja Kravica čokoladnog mleka svratištima u Beogradu i Novom Sadu.

Jedna od vodećih misija kompanije Imlek jeste obezbeđivanje zdravih, ukusnih i hranljivih proizvoda u cilju podizanja nivoa svesti o neophodnosti zdravog i izbalansiranog načina ishrane. U proteklim godinama, Imlek je sproveo više desetina društveno odgovornih akcija, sa namerom da poboljša uslove života najmlađima u zajednici u okviru koje posluje.

„Raduje nas što i ove godine nastavljamo tradiciju obeležavanja Svetskog dana mleka kroz druženje sa decom iz najosetljivijih društvenih kategorija. Doniranjem mlečnih paketića doprinosimo njihovom srećnijem i zdravijem odrastanju. Redovna konzumacija mleka pozitivno utiče na razvoj kostiju i zuba, kao i na kognitivne funkcije poput učenja i pamćenja. Moja Kravica je simbol bezbrižnog detinjstva mnogih generacija, i trudićemo se da i u budućnosti ulepšamo ovaj period života što većem broju mališana“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova Imleka.

Od 2000. godine, Svetski dan mleka obeležava se 1. juna širom sveta kako bi se povećala svest o važnosti mleka i mlečnih proizvoda u ishrani. Važnost ove misije prepoznala je i kompanija Imlek, koja nastavlja sa svojom težnjom da unapredi kvalitet života dece i zajednice kroz svoje proizvode i društveno odgovorne inicijative. (kraj) dep/dj

Share: