Bogoljub Karić u SKAIN

15:28 12. 06. 2024. FoNet | dep

BEOGRAD - U svečanoj atmosferi Kluba Jelena, 6. juna 2024. godine, Bogoljub Karić, porodičan čovek, vizionar, filantrop i arhitekta novog svetskog ekonomskog poretka, promovisan je u zvanje akademika Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka (SKAIN).

Ovaj značajan događaj okupio je brojne ugledne goste iz privrednog, kulturnog i javnog života Republike Srbije, koji su svojim prisustvom uveličali veče.

SKAIN je jedinstveni demokratski pokret stvaralaca u oblastima naučno-tehnoloških, inovativnih, bio-medicinskih, duhovnih, umetničkih i ekoloških dostignuća. To je vanstranačka organizacija od izuzetnog značaja za privredni razvoj Republike Srbije. Ova Akademija, reaktivirana 2011. godine nakon 66 godina pauze, ima za cilj unapređenje i razvoj struke kroz primenu tehničko-tehnoloških i naučnih znanja u različitim oblastima života I rada.

Gospodin Karić je svojim dugogodišnjim radom i vizijom doprineo značajnim ekonomskim I društvenim promenama, kako u Srbiji, tako i šire. Njegova predanost porodičnim vrednostima, inovativni pristupi u biznisu i neizmerna filantropija učinili su ga jednim  od najuglednijih ličnosti našeg vremena. Promocija u zvanje akademika SKAIN-a je priznanje za njegov doprinos unapređenju društva i stvaranju novih mogućnosti za buduće generacije.

Bogoljub Karić je tokom svoje karijere ostvario mnogobrojne uspehe koji su značajno uticali na ekonomski i tehnološki razvoj Srbije i regiona, ali i Sovjetske Rusije, kao i Narodne Republike Kine. Kao osnivač i lider kompanije koja je donela inovacije u oblasti telekomunikacija, Karić je postavio temelje moderne komunikacione infrastrukture u Srbiji. Njegova vizija o svetu u kojem su tehnologija i inovacije dostupne svima, promenila je živote miliona ljudi.

Pored toga, njegova filantropska aktivnost je ostavila dubok trag u društvu. Kroz mnogobrojne humanitarne akcije i donacije sa Fondacijom Braća Karić, Bogoljub Karić je pomogao izgradnju škola, bolnica i drugih javnih objekata, doprinoseći poboljšanju životnih uslova najugroženijih slojeva društva. Njegov rad u oblasti ekologije i zaštite životne sredine takođe je od neprocenjivog značaja, što ga čini istinskim liderom i uzorom za buduće generacije.

SKAIN sa svojim ciljevima koji uključuju zaštitu životne sredine, edukaciju građana, posebno dece i mladih, i aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, istrajno radi na unapređenju kvaliteta života u Srbiji. Javno zalaganje za promenu navika u korišćenju  prirodnih resursa i upravljanju otpadom, koje Akademija promoviše, predstavlja važan korak ka održivom razvoju naše zemlje.

 Svečanost u Klubu Jelena bila je prilika da se istakne značaj SKAIN-a i da se oda priznanje Bogoljubu Kariću za njegov izuzetan doprinos razvoju srpskog društva. Prisutni gosti, među kojima su bili predstavnici privrede, kulture i javnog života, podelili su mišljenje da je promocija Karića u zvanje akademika opravdana i zaslužena, te da će njegova vizija i dalje biti vodilja za sve nas. (kraj) bdr

Share: