Deseti ATR u regionalnoj floti

19:45 14. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Aviokompanija Er Srbija saopštila je danas da je zaokružila svoju regionalnu flotu nabavkom desetog aviona tipa ATR 72-600, sa registarskom oznakom YU-ASC.

U saopštenju se navodi da je prvi avion Er Srbije tipa ATR 72-600, sa registarskom oznakom YU-ALY, sleteo na beogradski aerodrom 27. januara 2022. godine, sledeći, YU-ALW, 14. maja 2022. godine, a naredni, YU-ALX, 14. jula iste godine.

U floti su i avioni ATR 72-600 YU-ALZ, YU-ASA, YU-ASB, ATR YU-ASD, kao i dva aviona tipa YU-ASF.

Uprkos komplikovanim tržišnim okolnostima, uspeli smo da nabavimo čak deset aviona istog tipa i tako unificiramo flotu. Sada je prosečna starost letelica u regionalnoj floti devet godina, što je čini najmlađom u širem regionu Zapadnog Balkana, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Avioni tipa ATR 72-600 koji čine regionalnu flotu Er Srbije obavljaju letove na linijama srpske nacionalne avio-kompanije iz Beograda za Bolonju, Bari, Budimpeštu, Krakov, Ljubljanu, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Veneciju, Beč, Zagreb, Banjaluku, Bukurešt, Podgoricu, Tiranu, Niš, Tivat, Salcburg, Dubrovnik, Solun, Split, Rijeku, Varnu, Pulu, Zadar i Ohrid. Avioni tog tipa koriste se i za realizaciju letova sa međunarodnih aerodroma u Nišu i Kraljevu.

Er Srbija iz Kraljeva leti do Istanbula, Soluna i Tivta, a iz Niša do Beograda, Ljubljane i Atine. (kraj) is/ivt/mk

Share: