Poltikantska hajka

19:19 14. 09. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je da današnje "sramotno saopštenje Borisa Tadića" nesumnjivo pokazuje da izvesna grupa opozicionih političara, u sprezi sa medijima pod svojom kontrolom, vodi politikantsku hajku na policijske službenike.

"Najpre su pokušali da grubo obmanu javnost lansirajući vest da je novosadska policija o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu obavestila tužilaštvo tek 19 dana kasnije, pritom optužujući direktora policije Vladimira Rebića da laže, a ispostavilo se da lažu jedino autori te tvrdnje, jer ne poznaju način funkcionisanja institucija", naveo je Miličković u pisanoj izjavi.

On je istakao da je policija po dobijanju prijave 24. avgusta obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, po čijem nalogu je odmah počela da preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja.

Krivično delo za koje se tereti osumnjičeni u međuvremenu je tužilac prekvalifikovao iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva, a predmet je prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage, ukazao je Miličković. (Kraj) is/dpv

Share: