Joksimović ne govori istinu

15:56 20. 09. 2020. | Ivica Strnčević/Davor Lukač

BEOGRAD - Internacionalni sekretar Stranke slobode i pravde Ana Stevanović ocenjuje da je izjava ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović da Srbija nije otvorila pet pregovaračkih poglavlja zbog problema u Evropskoj uniji notorna laž, "u rangu onih koje iznosi njen predsednik Aleksandar Vučić".

Stevanović u pisanoj izjavi ukazuje na to da neotvaranje poglavlja u procesu pridruživanja nije zbog problema u EU, već zbog problema koje vlast ima s EU.

"Svi evropski zvaničnici su jasno rekli da je put Srbije ka EU zaustavljen zbog toga što u Srbiji ne postoji vladavina prava, zato što je Srbija ogrezla u kriminalu i korupciji, zato što je zemlja u kojoj je sloboda medija zgažena i odavno umrla, zemlja u kojoj članovi SNS-a naređuju da se zapale kuće novinara koji slobodno izveštavaju", navodi Ana Stevanović.

Ona konstatuje da Srbija više ne ide ka Evropi zato što je zemlja u kojoj su otete institucije i u kojoj je sva moć koncentrisana u jednoj stranci - jednom čoveku.

"Zahvaljujući vašoj stranci Srbija i zvanično više nije slobodna zemlja, već hibridni režim i to tvrde sve relevantne međunarodne organizacije. Evropa želi Srbiju kao punopravnu članicu evropske porodice država i naroda, a na tom putu imamo samo jedan problem - vašu vlast, odnosno diktaturu Vučića", poručuje Ana Stevanović Jadranki Joksimović. (kraj) is/dal/nm

Share: