Vučić unapredio odnose

08:55 23. 09. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - Predesednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas da je posle Vašingtonskog sporazuma i boravka delegacije SAD u Beogradu počela nova era u odnosima SAD i Srbije, i političkim i ekonomskim, što će doneti veliku korist privredi i građanima.

Brnabić je, u gostovanju na Radio-televiziji Srbije, konstatovala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu "jako, jako dobro" ispregovarao sporazum, a da je otvaranje kancelarije američke razvojne agencije DFC u Beogradu i najava investicija jasan signal kako je danas zemlja stabilna i jača, na čemu je vlast radila poslednjih sedam godina.

Samo njihovo prisustvo je signal za ostale investitore i agencije. To je dodatna kapisla za novi razvoj. Sada je sve na nama - koliko brzo ćemo imati spremne projekte, koliko brzo će naša preduzeća imati ideje, istakla je ona.

Brnabić je precizirala da je na sastanku u utorak razgovarano o pet ključnih oblasti, od kojih je prva infrastruktura, projekti vredni četiri milijarde evra, a prioritet je izgradnja autoputa od Niša, preko Prištine i Tirane, do albanske luke Drač. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: