Napredno potonuće države

13:22 06. 10. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Nova stranka sasopštila je da je današnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u kojem je konstatovavno da nije napravljen nikakav napredak kada su u pitanju izborni procesi ili pravosudni sistem, još jedna potvrda naprednog potonuća države pod aktuelnim režimom.

Posle izveštaja Fridom hausa, Istraživačkog centra u Geteborgu, kao i brojnih drugih međunarodnih organizacija, adekvatnije je reč "napredak" staviti pod znake navoda, kada se govori o Srbiji, jer su odsustvo demokratije i gaženje ljudskih prava realnost koju živimo više od 8 godina, navodi se u saopštenju.

Nova stranka upozorava da su upravo jačanje korupcije i uticaja privatnih interesa, kao i zloupotreba moći i taktika strahovlade režima i nepolitike Aleksandra Vučića doveli do toga da Srbija ispadne iz kategorije demokratskih država, i podvede se pod autokratiju, što je krajnje poražavajuće za jednu zemlju koja bi uveliko trebalo da bude na svom jasnom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. (kraj) lj/dj

Share: