Politika

Šabac: Članovi Izborne komisije iz SNS prekinuli štrajk glađu

Ostavka članova GIK

07. 10. 2020. 19:36 | FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - Predsednik šabačke Gradske izborne komisije Budimir Pavlović i devet članova koji nisu podržavali stavove naprednjaka, podneli su ostavke, posle čega su članovi izborne komisije iz SNS prekinuli sinoć započeti štrajk glađu, javlja RTS

Članovi Gradske izborne komisije koje je imenovala Srpska napredna stranka prekidaju štrajk glađu, saopštio je kandidat SNS za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić.

Pajić je podsetio da je štrajk glađu započet sinoć, kada je predsednik Gradske izborne komisije Budimir Pavlović zajedno sa ostalim članovima koje su imenovali Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, kako kaže, počeo opstrukciju izbornog procesa.

"S obzirom na to da su članovi izborne komisije koje su oni imenovali podneli ostavke, mi zahtevamo od sekretara komisije Zlatka Rankovića da pečat koji je otuđio vrati predsedniku skupštine. Ukoliko se to ne desi mi ćemo podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu pečata i tražićemo od predsednika skupštine da izda nalog za izradu drugog pečata", rekao je Pajić.

Odluka o dopuni prigovora nakon ponovljenog glasanja na pet biračkih mesta i nova sednica koja je trebalo da se održi za naprednjake je neprihvatljiva, jer prolongira izborni proces.

Za predsednika gradske izborne komisije, to je u skladu sa propisima i zakonom. (kraj) lj/dpv

Share: