Ekstremistima sve dozvoljeno

12:41 10. 10. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije osuđuje incident koji je u petak uveče izazvao Miša Vacić, pitajući šta je sve dozvoljeno desnim ekstremistima u zemlji i dokle će oni okupirati čitav javni prostor.

LSV podseća da su mediji preneli kako je Vacić upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima da bi se obratio predstavnicima medija.

Inače, izložba je posvećena sećanju na žrtve artiljerijskog napada na Tuzlansku kapiju, kada je poginulo 71, uglavnom mladih građana tog grada.

"Sve ovo je posledica izostanka jasne politike osude ratnih zločina iz devedesetih godina i njihovog konstantnog negiranja", smatraju u LSV-u, podsećajući da Vaciću to nije prvi incident, a da blaga kaznena politika ili njen potpuni izostanak doprinose ponavljanju krivičnih dela.

LSV insistira na raskidu s politikom tolerancije prema desnim ekstremistima i traži stroge kazne za sve one koji pozivaju na mržnju, negiraju zločine i vređaju žrtve. (kraj) lj/nm

Share: