Gujon u uroševačkom selu

16:57 26. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Uroševac - Organizacija "Solidarnost za Kosovo" obišla je preostala staračka domaćinstva koja broje sedam članova u selu Babljak u opštini Uroševac i uručila im pomoć, prenosi danas Kosovo Onlajn.

Osnivač te organizacije Arno Gujon, koji se neumorno 15 godina bori za bolji život Srba sa Kosova, svojom posetom podseća na život u selu Babljak na Fejsbuk nalogu.

"U selu Babljak nadomak Uroševca na Кosovu i Metohiji, nekada je živelo 350 Srba u 100 domaćinstava dok je danas u ovom prelepom ravničarskom mestu ostalo da živi tek njih sedmoro u četiri trošne i stare kuće", naveo je u objavi Gujon.

On je podsetio da su po završetku ratnih sukoba 1999. godine, srpske kuće spaljene i opljačkane, a narod proteran sa svog vekovnog ognjišta.

"Od srpskog imena u Babljaku je ostalo malo, tri stara bračna para i jedan samac koji zajedno dele tešku sudbu stradalnog naroda na ovim prostorima. Zajedno sa sveštenikom Trajkom, naš neumorni Milovan obišao je ova domaćinstva i podelio im pomoć", dodao je Gujon. (kraj) lk/js/dpv

Share: