Kosovo Polje: Oružani sukob

17:51 03. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Priština - U oružanom sukobu danas je u Kosovu Polju povređeno više osoba, prenosi Ljajmi.

Do sukoba je došlo između pripadnika kosovske policije i grupe građana i tom prilikom je, kako navodi Ljajmi, kosovski policajac povredio jednu osobu iz grupe koja je, kako se pretpostavlja, napala policajce, prenosi Kosovo Onlajn.

U ovom incidentu povređena su i dva pripadnika kosovske policije.

Policija je o incidentu obaveštena oko 14 časova, sa inicijalnom informacijom da su povređena dva policajca, nakon čega je više jedinica izašlo na teren, prenosi kossev.info pozivajući se na saopštenje Kosovske policije za Gazetu ekspres, koja je javila da je "jedno lice zadobilo telesne povrede iz vatrenog oružja" i da je u fizičkom sukobu takođe telesne povrede zadobiilo "pet lica, od kojih su dvojica policajci".

Privedena su dvojica osumnjičenih, a u koordinaciji sa Policijskim inspektoratom Kosova "pokrenuta je zajednička istraga", s tim da nije navedeno "da li je reč o civilima ili policijskim službenicima", navodi kossev.info.

Prema portalu Nova S "sukob je počeo kada su se pojavila dvojica policajaca, koji su izrekli kaznu vlasniku lokala brze hrane", zbog čega su "gosti ustali i nasrnuli na policiju", pa je "jedan policajac izvadio pištolj i počeo da puca u zemlju kako bi zaplašio muškarce koji su krenuli na njega i njegovog kolegu". (kraj) vip/js/dep 

 

Share: