Boško i Marinika saglasni

21:07 12. 11. 2020. FoNet

Beograd - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić večeras su se saglasili da se za izborne uslove treba boriti u jednoj koloni, a da se o izlasku na izbore treba dogovoriti u opoziciji, ali da svakako i ako se izlazi u više kolona mora da postoji sporazum o nenapadanju i zajedničkom čuvanju kutija.

Obradović je u onlajn debati "Kako do demokratije - šminkanjem izbornih uslova ili promenom izbornog sistema" rekao da se za izborne uslove treba boriti u jednoj koloni, a posle toga sesti i videti istraživanja, te odlučiti da li se treba ići u jednoj, dve ili više kolone i da po pitanju izlaska na izbore treba biti pragmatičan.

Tepić je rekla da se u tom smislu apsolutno slaže sa Obradovićem i da bez obzira na to da li će se ići u jednu, dve ili tri kolone, mora postajati jedinstvo oko nenapadanja i čuvanja glasačkih kutija.

Govoreći o izbornim uslovima, Obradović je rekao da je za poštene izbore važno oslobađanje medija, obustavljanje funkcionerske kampanje i razdvajanje izbora na različitim nivoima.

On je rekao da treba tražiti vanredne izbore na svim nivoima u različitim terminima, ali da je pitanje ko će garantovati da će novi izborni uslovi biti poštovani, te da bi u tom smislu trebalo napraviti prelaznu vladu ili komisiju sačinjenu i od vlasti i opozicije.

Marinika Tepić rekla je da se oni u SSP ne slažu sa predlogom tehničke vlade, jer bi to ostavilo gorak ukus kolaboracije, već da treba napraviti ministarstvo koje će pripremati izbore i nadzirati izborni proces.

Prema njenim rečima, ministra bi delegirala opozicija, ali bi to bio neki ekspert. (kraj) vbr/and/dpv

Share: