Sprečiti odliv vojnika

13:18 28. 11. 2020. FoNet | Davor Lukač

Niš - U Vojsci Srbije postoji odliv ljudi zbog većih plata u privredi i drugim oblastima i država će gledati kako da im vanredno poveća primanja, kako bi se obezbedio njihov ostanak, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Borićemo se za dalje snaženje vojske i jačanje ljudskog faktora i verujem da ćemo dodatnim ulaganjima osnažiti našu vojsku, rekao je Vučić posle prikaza 11 modernizovanih tenkova T'72 MS, koje je donirala Rusija.

On je najavio da vojnici, pored povećanja plata od pet odsto za sve u javnom sektoru, sledeće godine mogu da očekuju i dodatno uvećanje primanja.

Vučić je zahvalio Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu što su donacijom tenkova i 10 modernizovanih izviđačkih vozila BRDM2 pomogli Srbiji, dodavši da očekuje još sličnih poklona, kako bi se osnažili Vojska Srbije i vojna neutralnost zemlje.

Kako je istakao, to je potrebno kako bi Vojska bila snažan preventivni faktor za sve koji bi pomislili da ugroze nezavisnost i suverenitet Srbije.

Vučić je istakao da su pripadnici Vojske Srbije zadovoljni ruskim tenkovima, jer imaju snažniju balističku zaštitu, bolji sistem upravljanja i navigaciju.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko najavio je da će njegova zemlja nastaviti sa isporukama oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja Srbiji, koja će tako učvršćivati svoj suverenitet, nezavisnost i vojnu neutralnost. (kraj) is/dal/dpv

Share: