Moguća pobeda u Beogradu

21:23 02. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Predstavnik organizacije Ne davimo Beograd Radomir Lazović izavio je danas na sastanku opozicionih organizacija da u Beogradu postoji veliki potencijal za smenu vlasti i da bi to mogao biti i prvi korak i za promene u celoj Srbiji.

On je istakao da opozicija do pobede može doći saradnjom na kontroli izbora i izlaskom u više programski bliskih kolona, koje će omogućiti svima da imaju za koga da glasaju, umesto da se insistiranjem na jednoj koloni i neprincipijelnim savezništvima ljudi guraju u apstinente.

Sa druge strane, sve opozicione organizacije trebalo bi da rade zajedno na borbi za fer izborne uslove, slobodne medije i na suprotstavljanju nasilju i u tome će Ne davimo Beograd učestvovati kao i do sada, rekao je Lazović, saopštio je Ne davimo Beograd.

Lazović je istakao da je pored zahteva koje su već iznosile organizacije civilnog društva, poput CRTE, CESID-a, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, BIRODI-ja, Transparentnosti Srbije, eksperata i opozicionih organizacija, neophodno razdvajanje različitih nivoa izbora u Srbiji. (kraj) is/dpv

Share: