Isti režim za sve iz BiH

17:35 22. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Sarajevo - Mi ne pravimo nikakvu razliku između toga da li je neko iz Banjaluke ili iz Sarajeva i nema nikakve diskriminacije, niti nam je to palo na kraj pameti, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić za Dnevi avaz povodom tvrdnji da se novim merama za ulazak u Srbiju prave razlike između građana Federacije BIH i Republike Srpske.

To što (bivši šef diplomatije BIH Zlatko) Lagumdžija priča apsolutno nije istina. Uredba je javno objavljena. Svako može da je pogleda. Važe isti uslovi, to je jasno naznačeno u Uredbi, navela je Brnabić u intervju koji Dnevni avaz u celosti objavljuje u izdanju od srede.

Ako je neko iz BiH, da li iz Federacije ili iz Republike Srpske, i ima državljanstvo Srbije on mora, naravno, da se drugačije tretira. Isto kao što svaka država drugačije tretira svoje državljane, objasnila je Brnabić.

U tom slučaju, oni ulaze u Srbiju i nije im potreban PCR tekst. Ako nemaju PCR test, idu deset dana u samoizolaciju. Posle samoizolacije su slobodni da se kreću, ako nisu zaraženi. Naravno, mogu i ranije ako urade PCR test, i sa negativnim nalazom im praktično prestaje samoizolacijam naglasila je ona.  (kraj) lj/ivt/dpv

Share: