Đilas sramoti Srbiju

20:06 24. 12. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, reagujući na pismo lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa čelnicima Evropske unije, da je on evropski i svetski šampion u disciplini "sramoćenje zemlje zarad jeftinih političkih poena".

"Na dan kada je Srbija kao treća zemlja u Evropi, nakon Velike Britanije i Švajcarske, počela vakcinisanje stanovništva, u Brisel je stiglo pismo Đilasa u kom se on žali da u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada će se i sa kojom vakcinom vakcinisati", navodi se u reagovanju Brnabić, koje je prenela televizija B92.

Brnabić je istakla da ovaj Đilasov zahtev pokazuje nekoliko stvari koje ga opisuju kao neznalicu i zlog.

"Kako je moguće da ne zna da su vakcine Fajzer u Srbiji identične Fajzerovim vakcinama u EU ili SAD, ili nekoj trećoj zemlji? Mogu samo da pretpostavim da se neko danas u Briselu prilično zbunio, ali i zabavio, kada je jutros video vest svetskih agencija da je Srbija počela vakcinaciju, a onda otvorio pismo Đilasa u kome moli Brisel da nam pošalju iste te vakcine", navela je Brnabić.

Pre ovoga, gledali smo Đilasa 16. septembra u sličnoj epizodi, kada je takođe pisao Evropskoj komisiji, tada apelujući da Srbija postane deo Kovaks mehanizma, u trenutku kada smo mi već završili pregovore sa Kovaksom i dogovorili uplatu avansa. A pre ovoga, u još jednom od brojnih pisama Evropskoj komisiji, "tužio" je Srbiju i Aleksandra Vučića Briselu zbog zahvalnosti Kini na pomoći koju su poslali Srbiji tokom prvog udara virusa.

"To se zove sramoćenje zemlje zarad jefitnih političkih poena i disciplina je u kojoj je Đilas evropski i svetski šampion", istakla je Brnabić. (kraj) is/lč/dpv

Share: