Traže ostavku Nedeljkovića

19:24 25. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Odborničke grupe "Oslobodimo Vračar” Konstantin Samofalov izjavio je danas, povodom razmatranja Predloga plana budžeta za 2021. godinu na sednici Skupštine opštine Vračar, da u doba pandemije investicija opštine u Dom zdravlja Vračar iznosi nula dinara, da ova odbornička grupa zahteva ostavku predsednika opštine Milana Nedeljkovića, a da je Goran Vesić podneo novu tužbu protiv Samofalova zbog kritike na način upravljanja Beogradom i opštinom Vračar.

Zbog nedomaćinskog vođenja opštine, zbog nesposobnosti Nedeljkovića, zbog toga što kao lekar nije pokazao minimum obzira prema ključnoj ustanovi kao što je Dom zdravlja, zahtevamo da podnese ostavku i dopusti nekome ko je sposobniji od njega i ko je malo manje sluga Goranu Vesiću da obavlja ovaj posao, obrazložio je Samofalov.

"Bužet opštine od 393 miliona dinara je za 80 miliona dinara manji nego budžet u 2020, a i takav, od 480 miliona dinara, bio je nedovoljan da se bilo šta smisleno uradi u ovoj opštini. A zašto je manji? Zato što Goran Vesić svako malo oduzima po 10 odsto budžeta za svoje projekte u gradu Beogradu i dodatno siromaši opštinu Vračar", istakao je Samofalov.

Kovid ambulanta Doma zdravlja na Vračaru je apsolutno neuslovna za tretiranje pacijenata, čak se i plafon obrušava, "to su nehumani uslovi za rad medicinskih sestara i lekara".Ova kovid ambulanta jedne od centralnih beogradskih opština izgleda kao najgora kovid ambulanta u Beogradu, što je neprihvatljivo, naglasio je.

"Građani Vračara su očekivali od predsednika opštine gospodina Nedeljkovića, budući da je on doktor, da će - ako već ništa drugo ne funkcioniše u opštini - makar da omogući odgovarajuća sredstva za nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema. Međutim, mi imamo apsolutno urušavanje kovid ambulante, nema dovoljno zaposlenih lekara, pacijenti se međusobno fizički sukobljavaju, pa direktor Doma zdravlja mora da angažuje obezbeđenje i da na to troši ionako oskudne resurse", rekao je Samofalov.

Potom je saopštio da ga je Goran Vesić po drugi put tužio "zbog kritičkih reči koje je izrekao na račun njegovog upravljanja Beogradom i opštinom Vračar"."Sada me tuži za 300 000 dinara, pre dva meseca je isto to uradio, takođe za 300 000 dinara, i očeigledno je da je Vesićeva cena za kritiku njegovog rada 600 000 dinara, što je pokušaj da nas ućutka i da nas zastraši. Dok Goran Vesić kritikuje svoje političke protivnike na brutalan način, nazivajući ih najpogrdnijim imenima, vređajući ih, iznoseći laži na njihov račun, on, sa druge strane, podnosi tužbu protiv nas, koji se drznemo da kritikujemo njegov rad", izjavio je Samofalov.

To je tragikomedija koja možda najbolje svedoči o Vesićevim moralnim načelima, kodeksu ponašanja i njegovom intelektualnom poštenju, zaključio je predsednik Odborničke grupe Oslobodimo Vračar. (kraj) dep

 

Share: