Dobijena bitka

19:35 25. 01. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Stručni timovi Narodne stranke, Bitke za Košutnjak, Pokreta Slobodna Srbija, Dveri, Građanske platforme i Pokreta Oslobođenje - posle mesec dana borbe na unutrašnjem i međunarodnom planu - dobili su prvu veliku bitku za vodu, jer su mediji objavili da "Braća Karić" odustaju od izgradnje Tesla grada na glavnom beogradskom vodoizvorištu u Makišu,, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Tome je prethodila akcija ekološke koalicije stručnjaka iz više udruženja, pokreta i stranaka, koja je poslala pisma stranim firmama i ambasadama.

Ističe se da je, osim kriminalne, štetočinske i zagađivačke pozadine projekta, u pismu predočeno firmama i ambasadama da će, "istog trenutka nakon pada korumpirane vlasti, biti poništeni svi ugovori koji počivaju na kriminalu nad građanima i strateškim resursima Srbije".

"Ovim obaveštavamo građane Beograda i Srbije da nećemo stati sve dok se ne poništi odluka o ovom kriminalnom planu i linija za metro ne vrati na staru trasu, u skladu sa stvarnim potrebama stanovnika glavnog grada, a sve Beograđane molimo da se što masovnije uključe kako bismo dobili rat za našu vodu", navodi se u saopštenju. (kraj) is/nm

Share: