Osloboditi Zorana Đokića

17:56 11. 02. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je presuda suda u Prištini kojom je Zoran Đokić osuđen na 12 godina zatvora zbog "navodnog kršenja običaja rata" najflagrantniji primer kako se gaze pravo i pravda i izrazila očekivanje da će Đokić biti oslobođen.

"Doneta prvostepena presuda, koja je neutemeljena na dokazima i iskazima svedoka, jer ni jedan jedini očevidac nije prepoznao Đokića kao izvršioca dela, pokazuje pristrasnost i ostrašćenost sudskih instanci", navela je Kancelarija.

Portal Kosovo onlajn preneo je danas da je Đokić proglašen krivim za zločin "koji je sa kriminalnim grupama počinio protiv civilnog stanovništva u martu i aprilu 1999. godine u Peći" na osnovu optužbi da je učestvovao u psihičkom i fizičkom zlostavljanju i proterivanju Albanaca iz svojih kuća.

Kancelarija je navela da je Tužilaštvo u Prištini pet dana pre izricanja presude proširilo optužnicu i to ocenila kao nedopustivo, jer u postupku nije nađen nijedan dokaz protiv optuženog. (kraj) vbr/and/dpv

Share: