Demokrate Srbije

17:46 28. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - U Domu omladine u Beogradu održan je skup Demokrata Srbije, novog pokreta čiji je lider Branislav Lečić poručio da se radi o socijaldemokratskoj, liberalnoj priči koja sada dobija političku formu" ali je istakao da nije reč o novoj stranci, "jer se i dalje bore i boriće se za Demokratsku stranku".

Lečić je rekao da je glavni zadatak Demokrata Srbije da formiraju priču koju će prepoznavati demokrate širom zemlje, kako bi se okupili, stvorili kritičnu tačku i oborili režim.

Na pitanje zašto ne formiraju posebnu političku partiju, s obzirom na to da navode kako imaju i članstvo i politički program u vidu Deklaracije koja je pročitana na skupu, Lečić je odgovorio da i dalje traje pravna i politička borba za Demokratsku stranku koju režim već devet godina tretira kao problem, "a koja je od strane Dragana Đilasa povučena kako bi bila pokorna".

Situaciju u kojoj su Demokrate Srbije u odnosu na Demokratsku stranku uporedio je s povlačenjem srpske vojske preko Albanije u Prvom svetskom ratu, koja se, kako je naglasio, ipak vratila u svoju zemlju i pobedila. (kraj) vip/mr/nm

Share: