Najčvršći bedem odbrane

16:00 30. 03. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas sa poligona "Peskovi" da obučenost pripadnika vojske, njihova posvećenost, visok moral i snaga, pokazuju da građani Srbije imaju pravo što veruju svojoj Vojsci i da je ona najčvršći bedem odbrane zemlje.

On je obišao pripadnike Vojske Srbije koji se obučavaju u terenskim uslovima na poligonu kod Velikog Gradišta gde se, tokom druge polovine marta, istovremeno realizuje obuka polaznika Kursa za snajperiste u organizaciji Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca, dok Centar za obuku i usavršavanje podoficira iz Pančeva sprovodi aktivnosti iz plana Osnovnog kursa za podoficire.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Stefanović je najavio da se tokom ove godine očekuje da će 300 profesionalnih vojnika biti unapređeno u prve podoficirske činove, nakon čega će se pridružiti svojim jedinicama u novom kapacitetu.
Ministar je naglasio da je važno da jedinice vojske svakodnevno rade i da se obuka za starešinske dužnosti, ali i za druge specijalnosti u Vojsci, izvodi u što realnijim uslovima. (kraj) lj/dpv

Share: