Cenim autore "Porodice"

23:27 01. 04. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da ceni ljude koji su napravili seriju "Porodica" koja govori o hapšenju bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića i da je gledao samo 20 minuta druge epizode, kao i da mu je teško da gleda seriju.

"Zoran (Đinđić) je ubijen 12. marta jer je bio sam. Ostavljen od ovog društva, isto tako je bio sam ta dva ili tri dana (tokom hapšenja)", rekao je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

Jovanović, jedan od ključnih aktera tog događaja, rekao je da je posle odgledanih 20 minuta serije imao potrebu da pozove producenta.

Kako je rekao, Slobodan Milošević nije bio "tamo neki ludak", a Mirjana Marković "uz sva šuškanja i cvet u kosi, bila je Ledi Magbet, a ne neka baba koja se valja po krevetu i cvili po kući", dok Koštunica nije "neki lik iz 'Nikad izvini'", već čovek sa planovima, koji je uvek bio ozbiljan.

Upitan o tome kako Uliks Fehmiju tumači lik Đinđića, Jovanović je rekao je teško igrati Đinđića.

Dodao je da Vladimir Beba Popović nije bio nikakav huškač, ni histerik i da nije bio neko ko kontroliše i teroriše medije, već da je "beskrajno voleo" Đinđića i da ga nije interesovala politička karijera, ali da je na neki način žrtva svog vremena i "nosi svoj krst".

"Ovo naše društvo koje je razapeto i izubijano, mi smo napravili seriju o Miloševiću i njegovoj porodici, ona je snimljena u ovoj zemlji i emituje se na nacionalnoj televiziji, do pre dve tri godine niste imali film o Čerčilu, u Hrvatskoj se niko ne usuđuje da napravi seriju o događajima iz skorije prošlosti i ulozi Franje Tuđmana u svemu tome. To je ovde urađeno. Kad igrate Đinđića, mene ili Miloševića, ceo život ćete biti Prle i Tihi", rekao je Jovanović. (kraj) vbr/and/dpv

Share: