Trivan odgovara ministarki

15:28 26. 04. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan oglasio se povodom izjava ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima ga pominje u vezi s malim hidroelektranama - i pitao je koje je to mini hidroelektrane on realizovao.

U pisanoj izjavi, Trivan se osvrnuo na izjavu Zorane Mihajlović da su nas "prethodni ministar zaštite životne sredine i još neki ljudi koji su se bavili realizacijom MHE doveli u situaciju da one budu realizovane na načine koji nisu bili adekvatni, niti su u skladu sa zakonom".

Trivan pita ministarku koje je MHE on realizovao, zašto ne navede imena tih "još nekih ljudi", i da li su to oni kojima je ona još 2013. kao ministarka energetike omogućila davanje 293 lokacije za izgradnju MHE.

On je pitao i da li je to bilo društveno odgovorno i ekološki adekvatno postupanje prema prirodnom blagu Srbije, koje je bilo u njemom resoru.

Trivan pita i zbog čega je Zorana Mihajlović, kao ministarka građevinarstva, ignorisala inicijative građana, javne rasprave, mišljenja i stavove struke i nauke o štetnosti gradnje MHE u zaštićenim dobrima i odbila da da pozitivno mišljenje na izmene Zakona o zaštiti prirode kojima se sprečava gradnja MHE. (kraj) is/and/nm

Share: