Mihajlović, drugi put

16:54 26. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović smatra da nema potrebe da bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan javnosti objašnjava svoje dobre namere, "jer o njegovom radu govore rezultati koje je ostavio iza sebe".

"Da je sproveo bar nešto od onoga o čemu je govorio dok je bio ministar, danas ne bismo imali brojne loše primere u gradnji mini hidroelektrana (MHE) i ne bismo došli u situaciju da kroz zakone iz oblasti energetike zabranjujemo njihovu izgradnju u zaštićenim područjima", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona podseća i da se Trivan kao ministar javno zalagao za zabranu MHE, ali da ministarstvo koje je vodio nije izmenilo nijedan propis koji reguliše tu oblast.

"Jedino za šta je u pravu je da sam uvek smatrala da su MHE dobar izvor energije koji se koristi u celom svetu, a u Srbiji je, na žalost, došao na loš glas zbog nesavesnih investitora, ali i nemara i nesavesnog rada institucija iz resora koji je Trivan vodio", tvrdi ministarka Mihajlović. (kraj) is/nm

Share: