Kebara o Vu Ći Ći

17:49 28. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Član Poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Luka Kebara danas je, tokom debate u Narodnoj skupštini o ratifikaciji međunarodnih sporazuma, deo govora održao na kineskom jeziku, bez prevoda, pominjući lidere Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

Kebara je najavio da će oponašati Đinpinga i Vučića.

"To ću reći na još jedan način. Reći ću na jedan način na koji bi i predsednik Narodne Republike Kine gospodin Si Đinping rekao, ali (i) naš predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao 'Vu Ći Ći', što u prevodu inače znači pet-sedam-sedam, oni bi svakako rekli da...", rekao je Kebara i nastavio na kineskom. 

Posle dve rečenice na kineskom, Kebara je kazao da će "dodati nešto što ćemo svi razumeti, a to je svakako" - pa je ponovo prešao na kineski, pominjući opet "Vu Ći Ći". 

Narodna skupština je danas, uz ostalo, ratifikovala sporazum Srbije i Kine o uzajamnom priznavanju Programa AEO Uprave carine Ministarstva finansija Srbije i Programa za upravljanje kreditima preduzeća Generalne carinske administracije Kine.

Prema podacima sa vebsajta otvoreniparlament.rs, Kebara je master menadžer bezbednosti. Član je tri skupštinska odbora: za ustavna pitanja i zakonodavstvo, za spoljne poslove - gde je zamenik predsednika, i za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Do sada je održao 11 govora u parlamentu, predložio jedan zakon i nije postavio nijedno poslaničko pitanje. (kraj) dep

 

Share: