Ne falsifikovanju istorije

16:42 09. 05. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Veliki i moćniji od nas su imali pravo da pogreše, ali su Srbi i Rusi uvek bili i jesu na pravoj strani sveta, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom, kome su pristustvovali i ministar Nenad Popović, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vulin, Popović, Bocan Harčenko i Vesić su manifestaciju povodom 76. godišnjice od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu otvorili polaganjem venaca na spomen ploču Crvenoarmejcima na Trgu Republike.

Vulin je, čestitajući Dan pobede, poručio da su veliki i moćniji od nas imali priliku da pogreše i stanu na stranu zla, ali da srpski i ruski narod nikada nisu bili na pogrešnoj strani sveta, i da sa te strane, na koju su nas stavili naši preci, nećemo da odemo.

"Pokušava se decenijama unazad da se izvrši revizija rezultata Drugog svetskog rata, razbijene su i uništene zemlje pobednice, a poražene zemlje su se ujedinile, decenijama pokušavaju da nam objasne da smo suviše mali da budemo nezavisni i da treba da slušamo, i da kao 1941. godine pognemo glavu pred moćnijima od sebe - decenijama pokušavaju, ali nisu i neće uspeti", poručio je Vulin. (kraj) lj/mr/dpv

Share: