Pomaka ima, ali ne i rezultata

13:36 18. 05. 2021. FoNet | Vesna Barišić

BEOGRAD - Pomaka u sprovođenju aktivnosti u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora sa Evropskom unijom ima, ali suštinski nema rezultata jer nema volje da se sprovedu reforme, ocenila je danas urednica šestomesečnog izveštaja Koalicije prEUgovor Jelena Pejić Nikić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Na onlajn predstavljanju Alarma - nezavisnog polugodišnje izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 (Pravosuđe i osnovna prava) i 24 (Pravda, sloboda i bezbednost) od novembra 2020. do aprila 2021. godine, Jelena Pejić Nikić je rekla da je dobro što je shvaćena poruka da neke stavri moraju da se ponovo pokrenu, međutim sve izgleda kao štikliranje stavki.

Ne vide se rezultati i nismo ubeđeni da postoji volja da se sprovedu suštinske reforme, ukazala je ona i kao primere koji obesmišljavaju ono što je zvanično proklamovano navela Ministarstvo za ljudska prava koje radi na tome da napravi podsticajno okruženje za organizacije civilnog društva, a parlaleno u skupštini i taboloidima perfidno se napadaju te organizacije i označavaju kao strani plaćenici. (kraj) vbr/dj

Share: