Srbija bez nasilja

18:45 21. 05. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Vlada Srbije nije tu samo da donosi zakone, strategije i akcione planove, nego i da svi zajedno učinimo sve što je moguće da Srbija bude nenasilno društvo, u kojem nasilje neće biti samo smanjeno, već ga uopšte neće biti, izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

“Kad smo krenuli u izradu Strategije, svaki razgovor smo počinjali podsećanjem da je u prethodnih 10 godina 320 žena izgubilo život u porodičnom i partnerskom nasilju i da svaki korak koji napravimo treba da doprinese da se taj broj ne uvećava“, rekla je Mihajlovićeva na predstavljanju Strategije za sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja prema ženama i nasilja u porodici za period od 2021. do 2025. godine.

Ona je istakla da Strategija nije važna samo zbog borbe protiv nasilja, nego pre svega zbog prevencije, kao i da se nada da će i kroz akcioni plan koji je u pripremi mnoge stvari biti promenjene u odnosu na prethodne godine, kako bi bilo manje priče a više rezultata, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. (kraj) is/dpv

Share: